Buz ve Çiçeklerin Dansı: Nikon Z6III ile Dokuları Keşfetmek

Yeni yılın başlangıcı, her şeyin taze bir başlangıç olduğu bir dönemi simgeler. Bu özel zaman diliminde, fotoğrafçı Şeniz Özbey de ocak ayına özgü yaratıcı bir projeye imza atarak, Lifestyle çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Nikon Z6III ile gerçekleştirdiği son çekimde, doğanın güzelliklerini buzla birleştirerek, görsel bir şölen sundu.

“İstanbul’da birkaç senedir beklediğimiz kar bu kış da hala gelmeyince Ocak ayında çiçeklerle buzu stüdyoda ben bir araya getirmek istedim.

Çiçekleri buza hapsedip ortaya çıkan dokuları fotoğraflamak uzun süredir yapmak istediğim bir çekimdi. Zannettiğimden daha zor ama bir o kadar da keyifliymiş.”

https://www.karacasulu.com/wp-content/uploads/SNZ_718-2-1536x1024.jpg

NIKON Z6III + FTZ + AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G © Şeniz Özbey

“Çiçekler donduğunda tamamen renk değiştirdiler. Pembe taç yaprakların toprak tonları, sarı ve turuncuya dönüşmelerine çok şaşırdım. Ben bu sefer gerberalarla çalıştım ama eminim her çiçek dondurunca ayrı özellikler gösteriyordur. Fotoğraflarken buz kalıbı erimeye başladı. Bu durum bir yandan eriyen buzu kontrol etme zorluğunu ortaya çıkarırken bir yandan da bana farklı dokuları fotoğraflama fırsatı sundu.”

https://www.karacasulu.com/wp-content/uploads/SNZ_7453-2-1536x1024.jpg

NIKON Z6III + FTZ + AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G © Şeniz Özbey

“Sürekli eriyen buzu fotoğraflarken Z6III’ün kullanışlı ergonomisi ve her yöne dönebilen esnek LCD ekranı yine en büyük yardımcım oldu. .”

https://www.karacasulu.com/wp-content/uploads/1-2-4-1536x1143.jpg

NIKON Z6III + FTZ + AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G  © Şeniz Özbey

“Bu sefer bir süredir denemek istediğim focus shift shooting fonksiyonunu da ilk kez kullandım. Tripoda sabitlediğim sahneyi, Z6III benim belirlediğim 20 farklı aralıkta otomatik olarak arka arkaya çekti. Böylece buz kütlesinin dışını da içindeki mesafelerdeki detayları da fotoğraflayabildim. Photoshop’ta birleştirince ortaya çıkan karede istediğim netliği elde etmiş oldum.”

https://www.karacasulu.com/wp-content/uploads/SNZ_7459-1536x1024.jpg

NIKON Z6III + FTZ + AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G © Şeniz Özbey

“İlk denemeden sonra bu keyifli konuyu en kısa zamanda başka sonuçlar verecek çiçeklerle de denemek için sabırsızlanıyorum.”

https://www.karacasulu.com/wp-content/uploads/SNZ_7461-2-1536x1024.jpg

NIKON Z6III + FTZ + AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G © Şeniz Özbey

Şeniz Özbey Hakkında… 

Şeniz Özbey, Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ressam olan annesi sayesinde görsel sanatların önemli bir yer tuttuğu bir aile ortamında büyümüştür. Dünya genelinde çeşitli yerlerde yaşama fırsatı bulmuş; çocukluğunu Gölcük, İstanbul, İzmir ve Ankara’da geçirmiştir. Ayrıca Brüksel, Riyad, Cenevre, Ottawa, Yeni Delhi ve Bombay gibi şehirlerde yaşamıştır.

Babasıyla yaptığı fotoğraf sohbetleri ve gezileri sırasında anları yakalama tutkusunu geliştirmeye başlamıştır. Doğayı kamerayla yakalamaktan keyif almış ve farklı ülkelerde yaşarken karanlık oda ve stüdyo tekniklerinde deneyim kazanmaya devam etmiştir.

Dünya genelindeki çeşitli yarışmalardan birkaç ödül kazanmış ve çeşitli sergi ve festivallere katılmıştır. Sınırlı sayıda baskıları, ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Hindistan, Singapur, Birleşik Krallık, Tayland, Güney Kore ve Türkiye’deki özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Şeniz Özbey, şu anda İstanbul’daki sevdiği stüdyosunda çalışmaktadır. Gıda, ürün ve portre fotoğrafçılığı konularında uzmanlaşmıştır.

Bu site üçüncü şahısların web sitelerine ve sosyal medya hesaplarına bağlantılar içermektedir. Karacasulu Dış Tic Aş., bağlantılarda yer alan web sitelerinin içeriğinden, uygulamalarından ve koşullarından sorumlu değildir.

Nereden Satın Alabilirim?

Karfo Endüstriyel

Nikon Biyolojik Mikroskop

https://www.karacasulu.com/wp-content/uploads/2020/02/karacasulu_logo_40x40.png

2024 © Karfo Karacasulu Dış Tic. AŞ.